Tailsweep topp

Friday 28 June 2013

miniature styling


 Jaha, vad är nu detta? En gammal allmogebyrå? Inte riktigt min stil, kanske..

pics: seventeendoors

Näe, utan en helt gudomligt söt liten byrå gjord för sådär sjuttio år sen, som mormor & morfar hade med sig till vår lilla tjej när de kom och hälsade på förra veckan. När jag hittade miniatyrhänderna på loppis häromdagen visste jag ju precis var de skulle stå, tillsammans med en liten vas från Svenskt tenn med en miniros från vår trädgård.


Thursday 27 June 2013

my midsummer


Tillbaka i stan med en stor tvätthög, och jag passar även på att ladda ner midsommarhelgens bilder. Det var en stor grej för våra tjejer med midsommar i år. Vi hade övat på ..


..små grodorna, till exempel.

pics: seventeendoors

Lillasyster i ständigt släptåg efter storasyster.
 
Visst har vi haft en härlig start på sommaren hittills!?
 
 

Saturday 22 June 2013

hammock it is!


Alltså, vem hade trott att man skulle kunna tänka sig en hammock (komiskt också att vissa uttalar det på svenska och andra på engelska.:), men jag tänkte häromdagen att det vore kul för barnen. Jag minns själv mycket väl hur kul det var att gunga på mormors. Men nu läste jag precis i Sköna hems nyhetsbrev att hammock är inne igen. Vilket tur för mig, då! :) Den här svarta från furniturebox skulle passa hos oss.

Friday 21 June 2013

happy midsummer!

pics: seventeendoors

Glad midsommar från lilla enkla köket på vårt ställe vid havet! 

Hoppas er dag blir fin.


Thursday 20 June 2013

summer accessories


Uppflugna på byrån i mitt sovrum står ett par nagellacksflaskor i nya somriga kulörer, det medelhavsblå Azuré och glada Lilis, från Chanel givetvis. Till sommaren tycker jag att det är skönt med en lite lättare doft, och i år kör jag Diptyques ljuvliga Philosykos. Jag är dålig på att använda stora örhängen men de här turkoserna slank ner i shoppingbagen i nyc, från Anthropologie.

pics: seventeendoors

Jag önskar er alla en riktigt fin midsommar, och passar på att tacka för att ni tittar in! 

Wednesday 19 June 2013

midsummer inspiration


Lite härlig inspiration inför midsommar hittade jag i min inbox från Ikea Livet hemma.

pics: Nina Broberg, styling: Camilla Krishnaswamy 

Vi ska fira på vårt ställe vid havet för första gången (förra året var vi utomlands). Jag har huvudet fullt med idéer om hur jag vill "piffa" där ute med lite nya hyllor och blommor, givetvis. Det känns som om vi kommer få en riktigt fin sommar i år, och jag tänker ta det riktigt lugnt, och bara vara. Vad har ni för planer?

DLM - new colors


Lite småkär i DLM-borden i nya kulörer från danska Hay, som t.ex:


powder..


mint..


lavendel..



racing green..



Vilken färg väljer du?


Tuesday 18 June 2013

vipp & merci

pic: Vipp via Husligheter with thanks

Jag har i flera år velat ha en klassisk Vipp tunna, men har aldrig kommit till skott. Nu har jag dock bestämt mig för att det är dags, då Vipp den 12 september släpper den här snyggingen i samarbete med franska Merci. I love it!

 

styrmansgatan


Söt, ljus liten lägenhet med bra läge har ni här. Fin inredning även om det mesta känns igen, och frågan är om den inte är stylad? Annars bor det nog en bloggläsare här:)


Den ligger på Styrmansgatan på Östermalm, alltså om någon undrar.  :) 


Fint med grå dörrar och foder. 

pics: via Per Jansson fastighetsförmedling

Alltid rätt med vitt i sovrummet. 

Wednesday 12 June 2013

moving around my new chairs

pics: seventeendoors

Idag har jag varit på skolavslutning, och det var så otroligt vackert med all grönska och barnen som sjöng "Idas sommarvisa". Nu pustar jag ut lite innan det är dags för grillkväll med 3-åringens förskola, och jag passar på att njuta av mina nya stolar som passar lika bra överallt.

Härlig solig onsdag till er!




Tuesday 11 June 2013

pink dots


Här hemma hänger redan ett gäng träfärgade Dots från Muuto, men hur söta är de inte i pastellrosa!? Till flickrummet eller kanske till hallen på landet.. Fina att mixa med de trärena också. Upp på önskelistan! :)



Sunday 9 June 2013

weekend by the sea


Det första jag gör när vi kommer ut till landet är att sätta en bukett blommor i en vas på vedspisen. Förra helgen var det liljekonvaljer..

pics: @seventeendoors

..och den här helgen blev det ett stort fång hundkex.

Tyvärr får ni hålla till godo med dessa gryniga instagrambilder som bidrag till söndagsbilden

Fin söndagskväll!




Monday 3 June 2013

thonet in my kitchen


Fyra nätauktionsfyndade Thonet-stolar står nu i vårt kök. Jag var faktiskt inte alls nöjd med dem först, då de kändes lite murriga, men nu börjar jag vänja mig vid dem. De är i gott skick, även om en är lite mer blekt än de andra och den är min favorit. Någon har bonat dem, och det tänker jag försöka tvätta bort och då får de nog den rätta bruna färgen. Vår lilla tjej, som faktiskt fyller hela tre år denna vecka, undersöker nyfiket mammas nya köp.


Jag fyller också år i dagarna, och till min födelsedag hör pioner och liljekonvaljer. Ljuvliga!


De här söta vovvarna är salt- och pepparkar från The Standard i NYC. De fanns i flera olika hundraser, och det var nästan omöjligt att välja ett par! Lillasyster älskar dem och jag hoppas de får förbli hela ett tag till..

pics: seventeendoors

Fin ny vecka och tack för att ni kikar in!