Tailsweep topp

Sunday 31 August 2014

New blog!



There is still a lot of traffic here at the old place, but I hope you haven't missed that I have moved on to a new place. 


So, please don't forget to update your blogrolls! :)

See you there!



Sunday 24 August 2014

it's a lovely life



Det har varit fantastiskt roligt att blogga ändå sedan jag började 2011, även om jag tvekat emellanåt över om jag verkligen ska fortsätta. Nu har jag bestämt mig för att köra så det ryker igen, och jag är så glad över att berätta att jag flyttar över till snygga livsstilssidan Lovely Life. Självklart skulle jag bli jätteglad om ni fortsätter att följa mig där, och uppdaterar er länklista med min nya adress. Här hittar ni den (klicka på länken nedan):


I am moving on to a new lovely place, and if you click on the link above you will find me there.



change is good...


Här sitter jag och förbereder mitt första inlägg på ett helt annat ställe. Ja, jag flyttar till nytt och spännande sammanhang i dag. Kika in i eftermiddag så ska jag berätta mer!


Men nu har det blivit hög tid för en lååång runda i löpskorna runt stan.

Fin söndag!



Saturday 23 August 2014

ilse crawford in cph


Min resekvot är ganska fylld i höst, med inbokade resor till både nyc och Marrakech. Men så såg jag inne hos Lotta Agaton att min favorit Ilse Crawford "flyttar in" i The Apartment i Köpenhamn...Utställningen pågår fram till den 2 november.

pics: via The Residency

Jag har grym Köpenhamnsabstinens och nu känner jag hur staden kallar på mig mer än någonsin. Alla mysigast just på hösten. Hur ska jag få ihop det!!??



Friday 22 August 2014

time to party

pics: seventeendoors

Vilken sjukt stressig vecka det varit för min del, därav tystnaden här inne. Knipsade en bild precis nu på väg ut genom dörren med mobilen som jag slänger upp här också. Jag är nämligen på väg på spa med 17 glada damer, och sedan blir det middag här hos mig (och jag, pedanten, har inte städat eller strukit duken, det är good news för min del, faktiskt. Progress.
       Det händer spännande saker här på bloggen också, så kika in i helgen så kommer jag att berätta mera... Men tills vidare vill jag önska er en riktigt trevlig helg!

Wednesday 20 August 2014

smell the routine


Riktig höstig och mörk känsla i mitt kök denna morgon. Men jag är ju en sån där trist typ som gillar rutiner, och dessutom är ju det här den absolut bästa årstiden när det gäller kläder. Lagom mycket, och man kan lite bestämma själv om man tycker att det passar med en somrig klänning fortfarande, eller om man vill gå "all in" med härliga stickade plagg i mörka toner.

pic: seventeendoors

Jag har i alla fall gjort allt i min makt för att mota eventuella höstförkylningar (och allmän deppighet) i grind. Eftersom min snälla mamma fyllt på frysen med blåbär, kan jag nu starta varje dag med blåbär (och kvarg) plus en cocktail av c-vitamin, zink, magnesium och snart lägger jag till d-vitamin också. Sen massor av motion på det. Better safe than sorry! 


Sunday 17 August 2014

just do it


Godmorgon söndag! Jag är fortfarande lite uppspelt efter nattens mil, och så nöjd med att jag nådde mitt mål, nämligen sub 50! Ännu gladare är jag över att jag snart ska sticka och hämta mina tjejer som varit hos mormor och morfar en vecka.


Så idag bjuds det inte på någon dos inredningsinspiration, men istället tycker jag att ni ska kika in hos Amanda Bisk här, för hennes magiska bilder inspirerar mig verkligen! Tips!


Saturday 16 August 2014

friday flowers & a midnight run


Killen som jag köpte stolarna av igår bodde precis vid Hötorget, och inte bara fick jag med mig åtta trasiga stolar hem igår, utan också ett fång Hortensia på snitt. 

pics: seventeendoors


Idag ska jag ladda med kolhydrater inför nattens lopp på Söder gator. Ja, jag ska alltså springa midnattsloppet, så wish me luck



Friday 15 August 2014

me - a chair lover


Jag tycker Blocket är skit. Dyrt och aldrig gör man något fynd. Möjligheten finns ju att lägga in så kallade "stående bevakningar" och då kan man få ett mejl sådär dagen efter någon lagt upp det man söker, och då brukar säljaren bo i en avlägsen krok någonstans i en mindre tätbefolkad del av Sverige. Därför misstänker jag alltid när man läser i inredningstidningarna om de så kallade Blocket-fynden, att de bluffar.
       Men så imorse när jag vaknade hade jag ett mejl om åtta stycken Thonet-stolar för en tusing på Norrmalm. Lät ju för bra för att vara sant, och dessutom fick jag tag på killen som sålde och han bekräftade att de var mina, och att fem av dem var hela. Som grädde på moset, var det precis den modellen som jag var på jakt efter.  


Ja, det var ju lite för bra för att vara sant, fem stycken var knappast hela. Jag tror jag får vara glad om ett par är ok. Men det går säkert att fixa till så att flera blir hela genom att byta lite delar mellan dem och skrapa lite färg.

pics: seventeendoors

Men frågan kvarstår, är det ett fynd då eller hade det varit bättre att gå ner på Östermalm och köpt en i bra skick för ett par lax istället. Det var ju faktiskt bara en jag behövde. Eller ska vi kalla åtta trasiga stolar för en tusing ett Blocket-fynd!? Hur som helst, det är bara att konstatera, jag är en stolälskare.


friday, yay!


Godmorgon alla, vad skönt att det redan är fredag! Den har dagen började alldeles underbart för min del. Men jag vågar inte avslöja ännu, men det gäller ett litet kap i möbelväg, men jag tror först på det när godset är på plats hos mig. Så uppspelt just nu... Vi får se om det blir en solskens- eller snyfthistoria av det hela. Fin dag alla!


Thursday 14 August 2014

every day life


Efter första riktiga arbetsdagen efter sommaren var det skönt att komma hem och hoppa i favoritjeansen..


....hälla upp en kopp te, och kanske läser jag några sidor i romanen, sommarens snackis, som jag aldrig hann med under ledigheten..


... i ryggläge givetvis! 

Over and out.





Wednesday 13 August 2014

vintage shopping in stockholm


Jag har ju knappast hunnit svänga ihop en komplett shoppingguide till er inredningsintresserade sen i förrgår, men här kommer faktiskt ett litet tips till alla vintageintresserade läsare. Ja, det gäller ju att gräva där man står, så varför inte börja på min gata hemma i stan!
   

Upplandsgatan mellan Odenplan och Observatoriegatan ligger ett mysigt stråk med en hel del fina vintagebutiker.


Bacchus Antik är kända för sitt välsorterade sortiment, så är du på jakt efter en speciell serie porslin så hittar du med all säkerhet vad du söker. Inga loppispriser på långa vägar, och när jag var inne i butiken wheelades och dealades det i hisnande summor med japaner. Mycket snyggt här!


Ganska ny på gatan, på 42:an, ligger Plezuro, som har ett fint utbud av vintage-kläder och nydesignade smycken.


En klassiker däremot är förstås Old Touch, som säljer både kläder och inredning. 



Många köper klänning och skor till sitt bröllop här.


Någon ville ha kafé och mattips, och runt hörnet på Odenplan finns ju Fabriques snygga bageri/butik om man vill greppa en kopp kaffe. Och jag har ju tidigare tipsat om Café Pascal. Är man lite hungrigare, ligger stans bästa sushi - Ki mama - i korsningen Upplandsgatan/Observatoriegatan, och i motsatta hörnan hittar ni nya hippa Flippin Burger där det verkar vara knökfullt jämt.

pics: seventeendoors

Nu känner jag mig ganska seg efter en trevlig middag med efterföljande barhäng på knivsöder igår kväll, för att sedan kliva upp tidigt och ta pendeln ut till Formex pressfrukost. Jag hann tyvärr inte stanna speciellt länge ute på mässan, då jag hade ett hårt träningspass inbokat vid elva och därefter ett par viktiga möten. Dags att koppla av med lite pinnande på pinterest, kanske, och ni hittar mina boards här!



Monday 11 August 2014

my blog pics in a glossy magazine


Ett par av bilderna från mitt besök på Dusty Deco tidigare i sommar, har hamnat i tryck i senaste NYARUM (06/2014). 

pics: seventeendoors
Närmare bestämt i deras guide "Destination Design Stockholm". Ett tips om ni kanske har ett besök i huvudstaden inbokat! Jag har länge tänkt att göra en egen liten guide till er över mina guldkorn, jag har ju faktiskt ganska bra koll på den här stan...



Sunday 10 August 2014

tage - lamp love


Så här några dagar före Formex landar det ju en hel del mejl i inboxen med inbjudningar till olika företag och deras montrar. Igår fick jag de här bilderna som fångade min nyfikenhet. Lampan Tage från Lyktan Bankeryd Belysning. Fin i matt svart och grönt glas...


... eller matt vit/klart glas.

pics: Lyktan Bankeryd Belysning

Hemma hos mig skulle nog den här passa bäst, med matt svart/klart glas. Priset verkar ligga runt ett par tusen, beroende på val av glas.  Jag ska nog kika förbi deras monter för en närmare titt på snygga Tage.


Saturday 9 August 2014

a studio by the sea


 Häromdagen gjorde vi en utflykt till Albert Engströms ateljé i Grisslehamn. Vår stora tjej hade ny silverglittrig väska med sig...

pics: seventeendoors

... som visade sig vara perfekt att samla stenar i. Ännu en underbar sommardag, men nu är de räknade!

Friday 8 August 2014

my little ballerina

pic: @seventeendoors

Ballerinor har vi sett en hel del av i inredningar, och ni kommer kanske ihåg att jag blev småkär i dessa hos Miss Clara. Igår satt min lilla tjej och lekte med kulor i sin nya ballerinadräkt (som hon bor i), och ett riktigt så kallat "kodak moment" uppstod. Kanske borde man ta hjälp av en bra fotograf och hänga upp sina egna ballerinor på väggen!?



Thursday 7 August 2014

beach wedding

pic: @twistandtango

Jag ska på ett sensommarbröllop vid havet, och tänkte att den här blåsan från Twist & Tango som jag hittade på halva priset skulle passa. Så känns det just nu i alla fall, men ni vet ju hur det är när den klara luften kommer och höstkänslorna slår till, då är jag rädd att den kommer att kännas för somrig. Därför skulle jag behöva "hösta" till denna outfit lite. Det är här jag behöver er hjälp, något grovstickat i grått? Eller ska jag köra en höstfärg, typ fuchsia? Har ni fashionistas något bra tips, så tar jag tacksamt emot det!

Wednesday 6 August 2014

hot in the city


Ja, det kändes som en jättebra idé att dra in till stan efter helgens åskväder uppe i Roslagen. Eller kanske inte. Någon sade att måndagen var den varmaste dagen i stan i år. Så här, antingen behövde man bikini, inomhus och utomhus eller så började det spöregna. Fast så fort det slutade regna var det lika varmt igen. Jag vet, de är jobbigt med folk som klagar på vädret, men det är liiite speciellt när dagens outfit är bikini och gummistövlar. Typ.

pics: @seventeendoors

Först när solen gått ner blev det lite svalka och jag flyttade ut på balkongen bland de halvdöda växterna. Trots allt, ser det dock helt ok ut på vår balkong, eftersom jag inte köper på mig massa dyra växter när jag vet att de kommer att dö då jag ändå inte kommer att vara i stan.
      Jag funderar en del över mina grannar, som investerar en hel del i fina blommor vilket är trevligt, men sen när allt har dött två veckor senare låter de skräpet stå kvar till första advent..? I min värld vore det kanske bättre att inte köpa något över huvudtaget, eller åtminstone rensa bort när växterna dött?
     Eller varför inte göra som min väninna med grym stil, hon har faktiskt plastblommor som hon mixar med blommor som klarar sig utan vatten, och byter ut dem efter årstid. Grymt koncept, om man kan leva med plastblommor, det vill säga.
     Allra coolast är min granne, som bestämde sig för att just skippa fluffet, och via fåglarna fick en solros i en gammal kruka (titta noga där under parasollen så ser ni). Mysigt i alla fall att sitta på balkongen med "lap:en" i knäet när mörkret fallit med något gott i glaset och lyssna till kyrkklockornas spel, Då gillar jag stan, trots allt.


Tuesday 5 August 2014

ryssby by ikea


I höst lanserar Ikea en tillfällig kollektion igen (släpps den 3 oktober) som de valt att kalla "Ryssby". Kollektionen har tydliga influenser från hantverkstradition och folklore, men ska ändå kännas modern och lätt. Jag har kikat igenom pressmaterialet och tycker kollektionen ser lovande ut!

pics: Ikea

Jag väljer att visa en av favoriterna ur den här idag, nämligen "Ryssby 2014 kista", alltså förvaringslådor i förzinkat stål och narvläder som säljs i tvåpack för 249 spänn. Skulle passa perfekt till alla färgglada glitterpennor och kritor som dräller omkring på vårt ställe vid havet. Jag gillar. 





in rome and stockholm


Jag fullkomligt älskar det här hemmet i Rom i ett 1300-tals hus med utsikt över stan, i senaste Elle Decoration (06/2014)!
Den perfekta eklektiska mixen.

pics: seventeendoors

Ja, spana in utsikten där till höger över den eviga staden... Förutom att jag ständigt drömmer om en Gervasoni i vitt linne, eller en maffig skönhet i blå sammet, har jag totalt snöat in på gröna gamla Chesterfield-soffor. Och efter jag såg dessa bilder, förstärktes den känslan ännu mera. Samtidigt som jag älskar vår skandinaviska estetik, flyttar jag mig mer och mer mot det eklektiska/bohemiska. Det kommer ni att bli varse.
     Här i Stockholm känns det också som jag befinner mig på varmare breddgrader, men snarare på en bakgata i Rom! Luften står helt stilla, och jag sitter här med fönstren på vid gavel ut mot gatan, där det pågår fasadrenovering på vart och varannat hus. Exotiskt? Visst, men fridfullt, nej.