Tailsweep topp

Sunday, 29 June 2014

greece


Även i år kickstartade vi sommaren med en tripp ner till ögruppen Cykladerna i Grekland. Denna gång blev det en favorit i repris, nämligen ön Sifnos och den sömniga lilla fiskebyn Faros. Vi bodde längst upp i byn fyra nätter med den här makalösa utsikten och favoritstranden rakt nedanför (byn har hela tre små stränder). Vinrankorna ovanför vår terrass gav oss lite solskydd.


Från morgon till kväll badade vi. Det var rätt folktomt, men vad gör det när man har sin syster och bästa vän med sig. Det var en liten fransyska som så gärna ville hänga med tjejerna, och det gick ju bra det också, vi fick helt enkelt lära dem några fraser på franska. Men verkligen skönt att det var lågsäsong fortfarande.


Efter fyra nätter på första stället blev vi utskickade på grund av förhandsbokningar (ja, vi var i vanlig ordning ute i sista minuten), och då fick vi plats på ett annat ställe lite längre ner i byn precis mellan de två stränderna. Trots sämre standard och utsikt, var läget nästan bättre med få fotsteg ned till havet och vi uppskattade vår skuggiga uteplats där det fanns gott om plats för lek, och ett underbart litet träd.

pics: seventeendoors

Med på resan var de fina och praktiska hamam-handdukarna från Lou&Friends, som är perfekta när man reser lätt.
    Till Sifnos åkte vi via Aten och därefter tar man färja (cirka fem timmar), eller speed boat (tar runt tre timmar) ut till ön. Eftersom vi tog ett morgonflyg ner, och en kvällsflygning hem, lyckades vi förflytta oss från Stockholm till vår by och vice versa på en resdag, men det är verkligen en lång resa. Vi ser det dock som en äventyr, då tjejerna tycker det är spännande att åka taxi, flyg, buss och båt på en och samma dag. Jag är så stolt över mina duktiga och resvana tjejer. Aldrig något gnäll, bara lite för busiga emellanåt, som när de viftade med långa spjut av sugrör på flygbussen och ropade "en garde" framför ett franskt äldre par... Jobbigt. Titta under min reseflik här, så hittar ni fler inlägg om Cykladerna.
   

6 comments:

 1. Så härligt det ser ut! Vad hette ert boende de 4 första nätterna?

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ida, det hette typ Talassa typ(med grekiska bokstäver) och har tyvärr ingen hemsida..

   Delete
 2. Yeap! That's my country! Glad you liked it!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Liked? I l o v e Greece!! And every year I note to my self that the greek flag most be the most beautiful one, and goes so well with the blue sea and the white houses. Amazing.

   Delete

Note: only a member of this blog may post a comment.