Tailsweep topp

Wednesday 31 October 2012

chez by nord


Kvinnan bakom danska by nord, Hanne Berzants våning på 280 kvm i Hellerup norr om Köpenhamn ser vi återkommande i inredningsmagasinen. Jag hittade nya bilder denna morgon, och jag måste säga att hemmet inspirerar mig såå mycket varje gång, trots att jag sett det många gånger förr.


Tom Dixons lampa ovanför matsalsbordet är det senaste inslaget i våningen. Själv är jag på jakt efter ett nytt matsalsbord (såå trött på Ikeas Norden nu, som dessutom är sönderhackat :-), precis i den här stilen. Raka enkla linjer, och vitt ska det vara.


Montanas hyllsystem för alla inredningsmagasin. Ja tack!


Drömkök.


När vi flyttande in i vår våning för snart fyra år sen, letade jag som en galning efter ett asiatiskt sideboard till vår hall. Men hittade ingenting inom en rimlig prisklass. Istället blev det någonting helt annat. Men jag har sett att numera finns det en hel del av dessa på marknaden till helt ok pris. Ibland är det en klar nackdel att vara "lite före". 


 Ett  golv "to die for".


Den här bilden påminner mig om att jag måste fixa en av våra svartvita bilder som tidigare hängde ovanför sängen, men som ramlat ned! Ramen gick naturligtvis sönder, och sen har det blivit en sån där hemmablind grej, att det fattas ett foto där.

via: femina.dk

Här bor det en kvinna med koll på läget! Faktum är att jag tycker det här hemmet är det allra bästa exemplet på den nordiska estetiken, dansk klassisk design i kombination med element hämtade från vår vackra karga natur. Jag älskar! Rakt in i drömhemsmappen.

Idag känner jag mig full av energi, och ska ta och göra en lista över saker som behöver fixas här hemma. Vi hinner verkligen inte med vårt hem just nu, och jag tycker det är lite smålustigt att många frågar om de får komma och göra inredningsreportage hos oss. Om ni bara visste hur det ser ut hos den här stressade småbarnsfamiljen.. Tavlor som ramlat ned, som sagt, små spontana väggmålningar kan man också ta del av, mattor som snart kan gå ut själva.. Ja, listan över åtgärder är lång. Men vad härligt det är när man ser ett så inspirerande hem som "by nords". Kanske får jag något på listan gjort idag, tack vare dessa bilder! :-)7 comments:

 1. nämen guud! så snyggt. tom dixon alltså. han förgyller ett hem.
  tack för inspirationen och dina ord hos mig!
  köket ja. otroligt kul men jisses vad mkt jobb det lär bli :).
  kram//jennifer

  ReplyDelete
 2. Jeg var følger nr 300, hurra;) Love your blog. Ses hos meg?

  ReplyDelete
  Replies
  1. hurra, hurra! självklart ska jag titta in hos dig! :-)

   Delete
 3. Hej!
  Vad fint reportage.
  Jag är ju som sagt på jakt efter ett sideboard, har du något tips på var jag kan hitta i tex asiatisk stil till rimligt pris.
  Hälsar Helena

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tack. Tyvärr kommer jag inte ihåg så här på rak arm, men om jag ser något så hojtar jag till här i kommentarsfältet..
   Lycka till!

   Delete
 4. Gillar det här! Och håller med dig om de växande todo listorna :)
  Kram
  hanna

  ReplyDelete

Note: only a member of this blog may post a comment.