Tailsweep topp

Tuesday 9 April 2013

bathroom inspiration


När vi flyttade in i vårt hem fixade vi alla ytskikt, flyttade plats på och byggde ett nytt kök, tog fram plankgolv och slipade parketten. Hallen och badrummen blev däremot aldrig gjorda. Orken och tiden (en liten bebis kom ju till världen) tog slut. Nu har det tyvärr blivit lite av en surdeg som vi inte orkar ta tag i. Speciellt hallgolvet som behöver bytas är ju lite komplicerat eftersom man då inte kan komma in och ut (för köksingången har vi pluggat igen). Det har ju å andra sidan givit oss mycket tid att fundera.
     Ett tag var jag inne på marockanskt kakel, men den idéen har jag redan hunnit avfärda. Jag tänker alltid i helheter, och eftersom golvet i vårt trapphus är rutigt tänker jag att det skulle bli rörigt att gå från rutigt in i en mönstrad hall. Är det bara jag, eller har ni som bor i lägenhet också trapphuset i åtanke när ni inreder? :)


Det här rutiga golvet gillar jag! Tänk om man kunde få vårt hallgolv att flyta ihop med trapphusets.. Och hela partier carrara till det i duschen. Fint.

pics: via Per Jansson Fastighetsmäkleri

När man inreder badrum vill man ju ha material som är hållbara över tid. Dessutom är det viktigt att tänka på att stilen/materialvalen passar husets arkitektur. Vi har ju carrara i köket, och det passar till sekelskifte, tycker jag. Just nu ser man det dock precis överallt, och jag undrar om även det känns väldigt 2010 snart.:)  2 comments:

 1. i love that fine black frame, and how it is picked up in the mirror. so much more interesting than a frameless solution.. (sorry, i haven't understood what you have written!)

  ReplyDelete
 2. Herlige inspirasjonsbilder! Takk for alt du deler på din fine, fine blogg :)

  Følger deg videre her inne!

  Ønsker deg en strålende og kreativ dag!

  *
  Anette Willemine

  ReplyDelete

Note: only a member of this blog may post a comment.