Tailsweep topp

Monday 7 May 2012

simply scandinavian


Tittar in här ikväll med ett hem helt i min smak. Danskt givetvis, och även denna gång befinner vi oss "norr om Köpenhamn", som det heter i inredningsreportagen. Här bor Tine Havmöller och hennes familj, och hon inreder sitt hem med få väl utvalda möbler, och bara i vad hon kallar jordfärger. Precis som hemma hos oss. Inga färgklickar här inte.


Till familjen hör också Stampe. Sööt.


Lampa av snäckskal har även vi i hallen, fint, men här kör man dubbla.


Man kan väl sammanfatta den här stilen som enkel skandinavisk, och det är den vi har på vårt nya sommarställe. De dova lila tonerna är bannlysta där dock, för det har vi hemma och jag börjar tröttna. Där är det istället en slags gråblå ton som ska få vara det enda inslaget av färg, tror jag. 


Jag fick en önskan om bild på vårt nya golv på landet. Det kommer, men ungefär så här blev det. Nu blir det ju inte alls samma effekt i en liten stuga med smalare plank och inte sådana enorma ytor och ljusinsläpp som i det här hemmet. Faktum är att i artikeln kan man läsa att familjen berättar att det är så ljust att de skulle behöva solglasögon på sig. Och på tal om solglasögon, jag slog till på ett par nya idag! Så fina, jag tror jag måste visa dem..


Hur många snygga grå sovrum ska jag behöva stå emot. Jag har ju varit inne på att måla vårt så länge, men ändå ångrat mig och hållit fast vid vårt helvita. Men vad snyggt det är med grått i sovrummet! Den här nyansen var snäppet mörkare än vad vi brukar se i inredningsreportagen. Och lille Stampe är ju nästan som en inredningsaccessoar, där han sitter så fint på den grå filten..


Underbar trädgård, och där får det gärna vara lila, även hos mig på landet! :)
8 comments:

 1. This is... everthing I love....What a beautiful beautiful place.... To wannahave ;-)

  ReplyDelete
  Replies
  1. I know! And thanx for the back link.. :)

   Delete
 2. Jättehärliga bilder. Gillar det grå sovrummet. Enkelt, snyggt!

  ReplyDelete
 3. fint!! och den gulliga kaninen :)

  ja, och det finns nog en viss risk
  att du känner igen en del av
  repen i tidningen ;) det gjorde
  jag med. men jag gillade mixen
  i den.

  kram.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Jag får nog slå till på ett ex imorgon, då jag verkligen gillar det femina.dk visar, och även inredningssidorna i svenska Femina..
   Kam tänka mig att det är en fin mix.
   kram

   Delete
 4. Vilket inspirerande inlägg... blir sugen på att fixa lite hemma :)

  ReplyDelete
 5. Gud så SNYYYGGT! Det här var verkligen min smak rakt igenom, och lite lila som smyger sig lite överallt, en perfekt färg alla årstider :) Måste sprida dessa bilder dem var underbara, länkar såklart dig från min sida, hoppas det är okej :)
  Kram /M

  ReplyDelete

Note: only a member of this blog may post a comment.