Tailsweep topp

Tuesday 27 March 2012

my style


Ni har väl inte missat Fabrikens spännande tema denna gång, min stil. Jag är ju inte officiellt medlem ännu men jag har ansökt och väntar på klartecken, och har därmed funderat lite. Liggandes i sängen. Det här är nämligen vyn från min huvudkudde, och den sammanfattar min stil. Det gamla med själ, stuckaturen i takrosetten, som möter det moderna i Jonas Bohlins lampa Liv. Det feminina i tyllen, medan den svarta sladden balanserar upp det hela så att det inte blir för sött.


Lite samma tanke i vårt kök, som egentligen är en spatiös sekelskiftesmatsal. Visst hade vi kunnat bygga ett kök i gammaldags stil, men vi gjorde precis tvärtom, och valde enkla och rena linjer för att försöka behålla matsalskänslan. Carrarramarmorn passar till sekelskiftesstilen, samtidigt som den ligger i tiden. Rätt på alla sätt, och jag älskar den, även om jag får ont i magen för varje ny fläck. Skulle dock göra samma val om igen idag. Jag älskar min carrarraskiva till allt det vita och så lite rosa pioner (det där feminina igen), samt en svart Kubus (så det inte blir för gulligt).

pics: seventeendoors

Även om jag gillar det svartvita så finns det alltid något brunt, gärna i ett naturligt material, med i bilden. Som vårt bruna slitna plankgolv, eller som här med min älskade känguru och ett halsband med träpärlor mot de svartvita citattavlorna. Annars blir det för hårt för mig. Och travar med inredningsmagasin hittar man givetvis överallt.   

Oj, vad svårt det är att skriva om inredning utan att hamna i klysch-träsket. Jag funderar på att utmana mig själv inom genren faktiskt, med att skriva ett par inredningsreportage. Det finns några snygga hem i min omgivning som jag har i åtanke. För länge sedan gick jag nämligen Poppius grundkurs i journalistik och även reportagekursen. Det vore kul att damma av de kunskaperna och förena dem med mitt inredningsintresse, vilket då inte var tanken med studierna. Och här på bloggen blir det oftast så torftigt med språket, på grund av tidsbrist, och fokus ligger istället på val av bilder. Men egentligen är jag mer intresserad av det skrivna ordet. Vi får se.

These pictures pretty much sum up my style. And "This is my style" is the theme at Fabriken right now. Head over there and check out all the great styles. Tip of the day!8 comments:

 1. Jeg elsker kenguruen, den er så fin!!

  ReplyDelete
 2. I love seeing pics of your home, keep them coming :)

  ReplyDelete
 3. Jag älskar din stil, verkligen genomtänkt och snygg! Jag går också i reportage-tankar fast för mig är det mer fotandet som lockar. Jag är inte sådär briljant med orden...

  Ha en fin kväll!
  Kram Maria

  ReplyDelete
 4. Jag älskar din stil! Så fint!

  ReplyDelete
 5. Det här är så fint att jag får pirr i magen!
  .. och kängurun! Behöver jag säga mer?

  ReplyDelete
 6. Självklart skall du börja att göra inredningsreportage! Varför inte börja med att göra ett reportage med ditt egna vackra hem? Kram Linda

  ReplyDelete
 7. Ert hem ser så underbart fint ut. De glimtar som jag sett. Skulle gärna se ett helt reportage om ert hem :)
  Ett armband ska postas i morgon. Bättre sent än aldrig ...
  kram.

  ReplyDelete

Note: only a member of this blog may post a comment.