Tailsweep topp

Saturday 28 July 2012

painting a black little house


Jag skrev ju att vi skulle måla vår gamla friggebod svart för några veckor sedan, men med det projektet har det gått långsamt. Först hade vi många dagar av regn och dimma, och efter det bar det iväg till Gotland. Men nu händer det saker, och två av fyra väggar är nu svarta! Jag hämtar lite inspiration från det här sommarhuset i vackra danska Tisvilde.


Vår ytterdörr har tyvärr bara en liten fyrkant till fönster, och att måla den vit tror jag kan bli lite väl skarpt. Har ni något bra förslag på färg på dörr till svart hus? Vi lutar mot en härlig djupgrön nyans just nu..


Visst blir man snabbt mätt på sol och fint väder, trots att man klagat i flera veckor? Vi har haft några härliga dagar på stranden, men idag blåser det ganska friskt så vi ägnar oss alltså åt husfix istället.


Enkel inredning, precis som oss på landet.


När vi skulle börja måla friggeboden, fick vi ta bort världens största buske för att komma åt den ena sidan av huset. Just där lyser solen allra längst på kvällen, så nu har jag fått en idé om en altan där, med utomhuskök och bad. Och en enkel pergola som man kan hänga fina saker i kanske..

pics: via boligmagasinet

Nu blir det en sväng till handelsträdgården, bara för att komma ut en sväng. Ha en fin lördag!

7 comments:

 1. Så väldigt fina bilder!! Låter himla snyggt med ert svartmålande måste jag säga.

  ReplyDelete
 2. Tisvilde... my gosh, it's been a really long time since I heard that name :) My grandmother used to have a summer house there a long time ago. The whole area is amazingly beautiful, and the beach is wonderful as well.... oh, and the ice cream is wonderful & so is the people watching!!! sorry that I am rambling :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Yes it is soo pretty, and I'd like to go there again. Must have been great spending your summers there!

   Delete
 3. Jag föreställer mig att ni gör er sommarstuga "smashing", precis som sommarhuset du visar i inlägget! Ser fram emot bilder från er stuga.
  Du är inte på Instagram förresten?!? Skulle vara kul om 'hängde' där som många andra bloggare och icke-bloggare!

  Fortsatt trevlig semester!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Jag har inte kommit igång med Instagram, jag måste göra det, även om jag precis läste hos en stor svensk bloggerska att det var sommarens grej och är "out" nu :) Så då kanske jag är "in"..

   Delete
  2. Äh, du får börja med Instagram oavsett om det är ute eller inne ;-)
   Iofs tror jag att Instagram har varit idealiskt nu under sommaren med bra ljus, men det är aldrig försent att hänga på Insta-tåget!!

   Delete
 4. Så fint! Hoppas att du har en härlig sommar :-) /Elina

  ReplyDelete

Note: only a member of this blog may post a comment.