Tailsweep topp

Wednesday 12 March 2014

same stuff


Jag hinner inte riktigt med här just nu, men sticker ändå in med några vilsamma bilder. Sekelskiftesdetaljer i kombination med designklassiker, det är ju det som fukar allra bäst för mig. Flos-lampan ni skymtar där borta vid soffan blir mitt nästa lampköp. Älskar den, och struntar i att den ses överallt, på tal om den debatten.
     Men jag är kluven, visst tröttnar man när man ser samma saker överallt. Ibland blir man glad över att man "missade" en it-pryl, som i mitt fall - daggvasen (även den i bild ovan). Andra gånger blir man sur över att alla upptäckte just min favoritlampa långt efter mig. Hur gör man då, byter man ut eller behåller?

Pic: via Skandiamäklarna

Häromdagen ringde jag min mamma och deklarerade att jag ville ha lampfötterna från mitt barndomshem. Alltså samma lampor som jag avskydde och nästan skämdes över i tonåren. Nu har jag en lampskärm i blå sammet här hemma som jag vill testa till den. Bara för att jag är trött på att ha likadana saker som alla andra, och längtar efter något unikt. Även om jag inser att blå sammet även det är en stark trend, och kanske kräks jag på just det vid den här tiden nästa år... Just nu är min högsta dröm en italiensk soffa i just blå sammet, dock. Det är det nog bara jag som vill ha :)
     
   

 

4 comments:

 1. Så bra skrivet! Känner precis lika.Samma sak med alla kopior.Inte så kul när man sparat och köpt originalet och sen kommer kopior.Det förtar känslan.Och varför ska alla ha coffetabelbooks typ Chanel och en annanas? Jag blir bara så anti :-)

  Hälsningar Annette

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ja, ananasen var kul ett par gånger. Sen - trist. Nu tokute. :)

   Delete
 2. Jag gillar inredning som berör, men när jag ser samma saker så gott som överallt blir jag bara trött och gäspar lite lätt. Samma Dagg, tavlor, kuddar, övergödning av koppar och mässing etc. Ler åt böcker som nämns ovan och lägger till Kate Moss, alla böcker perfekt placerade i rätt kameravinkel. Gillar hålbar inredning som håller över tid, men som kan kompletteras med detaljer man känner för. Om de sedan är rätt eller fel är mindre viktigt.
  Gillar att titta in på din blogg, den tillför mig något.
  Ha en bra dag!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tack, vad roligt att höra att bloggen tillför dig något. Det är ju inte alltid lätt att komma med något "nytt" om man ska blogga dagligen, men jag försöker förmedla bilder med den "rätta känslan" :)

   Delete

Note: only a member of this blog may post a comment.