Tailsweep topp

Tuesday 1 April 2014

parisian chic


Emellanåt kommer man till punkter då man känner att man tröttnat på det mesta i inredningsväg, både där ute och där hemma. Just nu är jag i en sådan period. Jag är trött på svart/vitt/grafiskt, industriellt och den så kallade personliga stilen (där alla har likadana personliga saker).
    Det jag gillar mest just nu är vilsamma (ofta franska) våningar med fiskbensparkett, stuckatur, spegeldörrar och stora fönster som är enkelt... 


...möblerade med designklassiker. Alltid med lampor från Serge Mouille La Lampe Gras, och Jieldé, för att nämna några favoriter. (Är det där en barnstol från Bertoia eller är det något märkligt med proportionerna här?)


Jag har fortfarande inte tröttnat på de underbara marockanska mattorna. Tvärtom, jag vill ha fler. I helgen som gick bokade jag och en väninna in en weekend i Marrakech i höst, och jag oroar mig redan för hur jag ska få med mig allt bagage tillbaks till Sverige..


Igen, är det Maison Hand som står bakom inredningen på de här bilderna. Ni kommer kanske ihåg det här hemmet, som går i samma stil men i mörka toner. Jag skulle så gärna vilja besöka Maison Hand i Lyon!

Pics: Maison Hand via Desire to Inspire

I am at a point where I am fed up with a lot of interior styles, and this is what I prefer right now. Classic, luxurious and elegant. Again, Lyon based Maison Hand nails it perfectly. (You might remember this stunning home in darker shades). I just wish I could visit their store in Lyon!2 comments:

  1. This apartment is so gorgeous. I cannot tell you how much I pine to be a sophisticated French girl. And this post just adds fuel to the fire. Thank you for sharing:)

    ReplyDelete

Note: only a member of this blog may post a comment.