Tailsweep topp

Sunday 17 July 2011

oia santorini

Tidigare i sommar testade vi lite öluff i den grekiska övärlden med våra döttrar, 1 och 2,5 år gamla. Det gäller att börja i tid.. De hade varsin fjällrävenryggsäck och var så söta. Öluffen begränsades dock till två öar, barnvänliga Antiparos och Santorini, som fömodligen är så långt från barnvänligt man kan komma. Men allas behov i familjen måste tillmötesgås, och jag hade alltid drömt om att bo i Oia på Santorini. Så det blev en liten natt där (vi flög också till och från Grekland via Santorini). Nu bodde vi inte på det här designhotellet Perivola, som ni ser på bilderna, men lyckades hitta ett rum för ett ok pris (allt är dyrt i Oia) med samma vy i alla fall :)

Oia är alltså en liten by som består av kritvita små hus byggda på ett stup med det azurblå havet nedanför. Alla Santorinis besökare vallfärdar till Oia för den magiska solnedgången, även om man bor på andra håll på ön.

Hotellen på Oia är gamla bostäder som är byggda in i berget, som ni kan se på bilderna. Men det allra bästa är ändå utsikten, helt makalös! Jag kan verkligen rekommendera en öluff i cykladerna i juni då man lätt kan få tag på billiga flygbiljetter och vädret är bäst (början av juli är bra också, men sen blir det för varmt). Boendet löser man sen på plats, så kan man förhandla till ett bra pris och framförallt själv välja var man vill bo, och slippa bli lurad av fina bilder på internet. Eller komma till ett trist charterhotell. Jättelätt med barn också (om man väljer rätt öar, vill säga).

pics: via

5 comments:

 1. Vilken dröm att få bo där....det måste jag uppleva. Underbara bilder. Kram Johanna

  ReplyDelete
 2. Härligt - där vill man bo!

  Skön inspiration från dig!
  kram CC

  ReplyDelete
 3. Låter helt underbart och vilket fantastiskt hotell!!
  Ha en fin vecka!! : )

  ReplyDelete
 4. Så imponerad jag är av er som ö-luffar med två så små barn.
  Och så härligt ni ser ut att ha haft det.
  Så vackert ...
  Kram / Ulrika

  ReplyDelete

Note: only a member of this blog may post a comment.